För våra medlemmar:

St1 tecknar avtal med Menigo

Ett holistiskt hållbarhetstänk är syftet med att drivmedelskedjan St1 nu väljer leverantören Menigo. 
- Vi har hittat en partner för vår vision om ett helt nytt och modernt retailkoncept som vi ser är både samarbets- och utvecklingsorienterad, säger Sofie Westman, chef för Convenience Retail i St1 Sverige.

Läs mer

Idag har den 130:e Max-restaurangen öppnat

max hotorget stockholm oppning 450

Idag den 21 mars öppnade Max sin nya restaurang vid Hötorget i Stockholm. Britta Fredriksson, som för 50 år sedan var med när den första Max öppnade, klippte bandet klockan 10.00.
- Äntligen slår vi upp dörrarna säger Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef på Max. Vi har sett fram emot att öppna på ett av Stockholms populäraste promenadstråk längs med Kungsgatan, mitt i city.

Läs mer

Läs om David & David och mycket annat i nytryckta tidningen

greenfood dodvid skylt 450

Det senaste numret av Convenience Stores News är nu på väg ut. Här kan du bland annat läsa om företaget Greenfood med mottot "we do green convenience". På bilden ses David von Laskowski och David Bennertun som leder detta intressanta affärsområde.
Här finns också en artikel om Preems satsning på freshfood, en personlig intervju med Göran Sandahl samt artiklar från besök hos anmälda till Convenience Retail Awards.
Du kan "bläddra" i tidningen genom att klicka här. Trevlig läsning!

Cheezus! Det är ostbågens dag idag.

cheez doodle fyller 50 ar


Ett av Sveriges mest älskade snacks fyller 50 år i år. Visste du att det säljs en påse Cheez doodles var tredje sekund? Värt att lyfta fram lite extra idag den 5 mars som är den internationella Cheez doodles-dagen.


I år är det exakt 50 år sedan Cheez doodles började tillverkas i Sverige. Det hela började i snacksens förlovade land USA på 50-talet där de utvecklades av Morrie Yohai, även kallad Mr. Cheez doodles. I Sverige var influenserna från USA många och Wasabröd bildade tillsammans med amerikanska Borden Foods, dåtidens största livsmedelsföretag, det nya snacksbolaget Old London Wasa, sedermera OLW. För att lära sig hur Cheez doodles tillverkades skickade Wasabröd över sin medarbetare Lennart Skoglund till USA. Lennart köpte receptet och fick det med sig hem till Sverige på en handskriven lapp.
Hösten 1967 påbörjades bygget av snacksfabriken i Filipstad och den 1 juni 1968 producerades de första svensktillverkade Cheeze doodles.

Roliga fakta:
• 5 mars är den internationella ostbågsdagen, eller Cheez doodle-day förstås
• Cheez doodles görs av majs och innehåller alltid äkta ost
• Det produceras 30 000 – 40 000 kg cheez doodles per dygn vid OLWs fabrik i Filipstad
• Ostbågar eller Cheez doodles? På OLW säger man Cheez doodles.
• Sega eller krispiga? Många vill ha sina Cheez doodles sega och recepten för att göra dem sega är otaliga
• Ostbågar eller Ostkrokar? Ja om det tvistar ”de lärde”. Bland annat genom en Facebook-gruppen Vi som älskar fredagsmys. Enligt en undersökning från 2011 vann Ostbågar med nära 60 procent av rösterna.

 

Hemmakväll testar hemleverans av godis i samarbete med Onlinepizza

- Om man har en kundklubb med cirka 800 000 medlemmar som definieras som ”Sveriges Lataste kundklubb” har man ett stort ansvar. Och eftersom ”god” tillgänglighet är en del av vårt DNA känns det självklart att vi ska ha hemleverans, säger Dennis Dahlberg från Hemmakväll om den nya satsningen som man gör tillsammans med Onlinepizza.

Läs mer

Convenience Stores Sweden

c/o Företagarna
106 67 Stockholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Besöksadress: Rådmansgatan 40