Skip to main content

Starbucks lanserar fler kaffe med olivolja

story-2-starbucks.png

 

Starbucks i USA lanserar nu fler varianter av de så kallade Oleato-dryckerna, där både kaffet och skummet innehåller olivolja. Oleato började säljas i februari förra året efter att företagets tidigare vd besökt Italien och noterat att lokalbefolkningen drack olivolja dagligen. 

Från att tidigare bara funnits på utvalda Starbucks, så lanseras Oleato-dryckerna nu över hela landet. Kaffe med infunderad* olivolja finns nu som ”sweet cream cold foam” och två nya espressodrycker. Dryckerna hamnade på menyn efter att företagets tidigare vd Howard Schultz besökt Italien och märkte att lokalbefolkningen drack olivolja dagligen, rapporterade NACS Daily. Starbucks beskrev själva sin nyhet så här: 

"En transformerande innovation inom kaffe: Oleato – en serie kaffedrycker som sammanför det oväntade, nämligen Starbucks arabica-kaffe läckert infunderat med en sked Partanna kallpressad, extra virgin olivolja”.

Sortimentet inkluderar en havremjölkslatte och en ”toffeenut iced shaken espresso”, även den gjord på havremjölk. Alla innehåller en sked olivolja. Starbucks har också ett kallt skum med infunderad olivolja, som man kallar gyllene skum, gjort med en dubbel portion olivolja. När recensioner började komma om kaffekedjans Oleato-drycker så var reaktionerna blandade. En recensent menade att "till en början verkade det lite överväldigande, eftersom de peppriga tonerna från olivoljan liksom maskerade espresson. Men efter några klunkar blev det mer tilltalande.

Till en början var de olivoljeinfunderade dryckerna endast tillgängliga i Kalifornien, Illinois, New York och Washington. Nu finns de alltså över hela USA samt på flera platser runt om i världen som till exempel Kanada, London, Paris, Osaka och Tokyo. 

* Infundera = inspruta/injicera

 Text: Ann Hedlund

Källa och bild: NACS