Skip to main content

USA: Lavendelkaffe är senaste trenden i vår

story-4-lavender-coffee-on-trend-this-spring.png

 

En artikel i tidningen Newsweek i november förra året förutspådde att lavendel skulle bli en stor smaktrend nu i vår. Man konstaterade att "ätbara blommor vinner mark” inom mat och gav som exempel ros, hibiskus, jasmin och lavendel. Nyligen hakade Starbucks USA på trenden och lanserade två nya lavendeldrycker. Och de är inte ensamma om att satsa på denna blommiga kaffetrend.

Starbucks lanserade nyligen två lavendeldrycker - Iced Lavender Cream Oatmilk Matcha och Iced Lavender Oatmilk Latte. I samband med lanseringen sa Patrick Penny, ansvarig för Starbucks dryckesutveckling så här:

- Lavendel är den perfekta smaken för att ta oss från vinter till vår. Dess mjuka sötma, lätta blommiga toner och vackra färg väcker känslor av förnyelse och uppvaknande i samband med årstidernas växlingar.

Fler kedjor har tagit fasta på trenden. Till exempel så har Caribou Coffee också lagt till lavendel i sitt dryckessortiment. Hos Caribou Coffee kan kunderna till exempel välja på följande:

Honey lavender latte - Lavendelsirap med honung, espresso och ångad mjölk. Finns varm eller kall.

Honey lavender shaker - Färsk espresso som skakas med lavendelsirap, honung och is toppad med en skvätt havremjölk.

Iced white mocha with lavender cold foam - Vit choklad, espresso och kall mjölk som hälls över is och toppas med ett kallt lavendelskum gjort på havremjölk

Lavender matcha tea latte - Matcha tepulver med lavendelsirap och ångad mjölk. Finns varm eller kall-

Frozen lavender matcha with bubbles - Matcha tepulver blandat med is, lavendelsirap samt lika delar mjölk och grädde. Serveras över ”coconut coffee jellies”

Gästerna kan också lägga till lavendelsmak till någon av sina andra favoritdrycker från Caribou Coffee mot en extra kostnad.

Text: Ann Hedlund

Källa och bild: NACS