Inget aprilskämt - Lussekorven är här!
Korv med bröd 2.0. Det är faktiskt inget sent (eller tidigt) aprilskämt utan djupaste allvar när Pressbyrån lanserar sin december-produkt Lussekorven.
Kul, tycker vi och tänker prova så fort tillfälle ges. Återkommer med smakrecension ...
Både korv med bröd och lussebullar har sedan urminnes tider haft samma form och uttryck. Nu tar Pressbyrån svenskarnas favoriter in i framtiden genom att lansera Lussekorven. Vilket, precis som det låter, är en kombination av korv och lussekatt.
Vid första anblick kan det låta som en otippad kombo. Korv och Lussekatt. Men efter noga genomförda tester har denna ”foodpairing” visat sig vara en vinnande julkombination.
– Eftersom Lussekatten har en söt briocheliknande smak, går den väldigt bra ihop med just varmkorv. Kanske väljer man att addera traditionella korvtillbehör, men själv tycker jag den ska avnjutnas i sin enkelhet, säger Fredrik Edin, produktchef för snabbmat på Pressbyrån.
– Så här inför jul så är det ju just traditioner som står i fokus. Vi tycker alltid att det är roligt att utveckla sortimentet och ta fram nya produktinnovationer. Inför jul ville vi utmana det juligaste vi har, Lussekatten, säger Lennart Schultz, marknadschef.
Lussekorven finns i alla Pressbyråns butiker i december