Skip to main content

Kafékedjorna blandar semla och latte

semlalatte 450


Ta en semla och en latte och vips har du nyheten Semla Latte. En latte med espresso och ångspunnen mjölk, toner av mandel, grädde och ett semlalock pudrat med florsocker. Så presenterar Espresso House sin nyhet i tiden.

Semlalocket är bakat på surdeg på Espresso Houses eget bageri och för den riktiga semmelälskaren går latten att kombinera med den klassiska semlan som även den finns på menyn.

- Det kändes som en självklarhet att kombinera vår kärlek för riktigt bra kaffe samt goda bakverk och göra en modern take på vår svenska, klassiska hetvägg - en semla som serveras i ett fat med varm mjölk. Det blev vår Semla Latte som vi hoppas många är nyfikna på, säger Jussi Merimaa, innovationschef på Espresso House.

Den 16 februari dyker Semla Latte upp på Espresso House. Men redan nu finns en liknande produkt hos konkurrenten Wayne’s Coffee. Kanske inte lika spektakulär menn innehållande alla klassiska semmelsmaker: kardemumma, mandel och vispad grädde samt de klassiska latteingredienserna mjölk och espresso. Här kan den som vill variera sin semmeldiet lite, få en liten extra kladdig bakelse fylld med mandelmassa och toppad med frosting och mandelspån som går under namnet Minimud semla.