Sibylla först ut i Vänersborg
Den 21 mars var det premiär för den nya Sibyllarestaurangen i Vänersborg. Därmed är Sibylla den första större fast food-kedjan som etablerar sig i staden och franchisetagarna Marcus Fors och Anders Johansson har stora förhoppningar på både etableringen och sitt läge vid Arena Vänersborg.
- Vi är ju den första restaurangen av det här slaget i hela Vänersborg och under byggprocessen har vi märkt av ett väldigt stort intresse bland lokalinvånarna för vår satsning. Det här blir ju också den första restaurangen med drive in i Vänersborg och bara det är ju ganska stort, säger Marcus Fors.
Den nya restaurangen ligger i direkt anslutning till rondellen vid Arena Vänersborg på Torpa-området. Arenan genererar mycket trafik i samband med olika arrangemang men i området finns även många företag och industrier samt både gymnasieskola och högstadium. Här finns också ett idrottscentrum med mycket aktiviteter på framför allt kvällar och helger.
- Vi tror att vi därmed fångar in ett bra gästunderlag på merparten av våra öppettider. Det har länge saknats en riktigt bra snabbmatsrestaurang i Vänersborg, och Sibyllakedjans nya, moderna koncept känns helt rätt för läget vi har, säger Marcus.
Han och Anders kommer från en helt annan bransch och bakgrund än mat. Båda har tidigare arbetat inom bilbranschen, men ger sig nu alltså in i en ny värld av hamburgare och korv.
- Fast food-branschen känns väldigt intressant och det finns kanske fler likheter mellan försäljning av bilar och snabbmat än vad man kan tro. Vi är vana vid att ha kunden i fokus och att alltid jobba med service och bra kvalitet, så där kommer det inte att vara någon skillnad mot tidigare.
De har nyanställt sammanlagt 20 personer på hel- och deltidstjänster, som dels har fått utbildning via Sibyllas egna akademi Sibyllaskolan och dels praktik på liknande restauranger på andra orter.
Restaurangen har en yta på sammanlagt 242 kvadratmeter och här finns plats för 64 sittande gäster inomhus. Sommartid kommer det även finnas fler sittplatser på vår uteservering.