Skip to main content

Branschfest på nybyggda Åbymässan när Fastfood & Café flyttade in

veg me


Branschmässorna Fastfood & Café och Restaurangexpo arrangerades den 11 och 12 september på nybyggda Åbymässan, strax söder om Göteborg. Med 200 utställare och 4 512 fackbesökare, gjordes mycket affärer, provsmakades många produktnyheter och samlades många beslutsfattare i branschen.

Den som gick inne på mässgolvet kunde omöjligt undgå rörelsen i montrarna, sorlet i hallen och alla sorters dofter, runt varje hörn, och det är precis så det skall vara. Det är här alla som jobbar professionellt inom branschen skall hämta inspiration, utveckla sitt utbud, nätverka och hitta det som behövs för att ta verksamheten till nästa nivå.


agguleglass

Kronägg är alltid innovativa.

Premiärdagarna på nya Åbymässan bjöd dessutom på ett program utöver det vanliga, då Ulf Wagner intervjuade branschens starkt lysande stjärnor om trender och framtid. Dessa gäster fick dessutom visa upp sina kunskaper och bjuda besökarna på finger-food i Live-köket. Samtalen var dock mer eller mindre helt restauranganknutna, men besökare från fast food- och convenience-branschen kunde lyssna på annat, till exempel Lennart Wallander från Food & Friends som sammanfattade den årliga trendrapporten.


nicks

Nicks proteinbar, fri från det mesta,  stack ut bland all mat och dryck.

Utställare som Johan i hallen, Fisk idag och Asko var med och sponsrade Live-köket vilket blev en mötesplats eller plaza inne på mässgolvet. Känslan i hallen blev som en saluhall med mat och os och människor i en härlig kombination. Men återigen, detta var mest av restaurangkaraktär – vilket inte hindrade att det var trevligt.

Nu är det två år till nästa gång i Göteborg. Däremellan gör mässorna ett stopp i Malmö den 29-30 januari 2020 och 3-4 februari i Stockholm 2021. 


massans bild