Ett växtbaserat recept för framtiden
Oatly, Gunnar Dafgård, Martin & Servera, Rational och SIA Glass är ett axplock av utställare på Restaurangexpo och Fastfood & Cafémässan som går av stapeln 29 och 30 januari 2020 på Malmömässan. Som besökare blir du en del av Nordens största mötesplats för branschen där grossister och leverantörer samlas för att inspirera besökarna med produktlanseringar och nyheter.
Detta år har arrangören Easyfairs satt ett helt nytt fokus för mässan med temat ”Vi tar vårt ansar” och skapat en hållberhetspolicy. Man testar även ett nytt scenkoncept där proffsen från branschen slår sig ner "I Pauls soffa" för att diskutera årets hetaste trender för öppen ridå där Paul Svensson är moderator. En av trenderna som kommer att diskuteras ”I Pauls soffa” är Plant based dvs växtbaserade ersättningsalternativ.
Den växtbaserade explosionen har utvecklats nästan helt organiskt i samband med att konsumenten börjat ifrågasätta de normer som under århundraden skapat bilden av vad som är nyttigt och onyttigt. Och tack vare det står vi nu inför en spännande resa där vi ska utforska och få ta del av hur nya växtbaserade alternativ tar allt större plats i våra kök. Ska vi inkorporera andra veganvänliga länders matkultur i vår matlagning och dra oss mot fusion? Ska vi göra nya och växtbaserade varianter av våra svenska matklassiker? Undvika substitut och utforska vad grönsaker, rotfrukter och bönor kan ge oss? Eller ska vi göra om våra mest kolesterolhöjande rätter och göra de nyttiga(re)?