Skip to main content

Julhälsning från Norråker

img 9902


Precis som förra året kommer här en julhälsning från Ida Collin, Handlar’n Norråker. En butik där man verkligen utnyttjar alla möjligheter att skapa julkänsla och sälja mer. Och även om du själv har en helt annan typ av butik och sortiment, ta detta som en inspiration att göra något extra inför julen.

Hur firar ni jul i butiken, det vill säga, tar vara på chansen att sälja mer? 

Vi gör alltid en egen annons till jul med extrapriser på sådant som vi vet uppskattas här. Till exempel julskinka, revbensspjäll och grisfötter, ett måste på julbordet! Sen ser vi till att ta hem julvarorna redan till första advent så kunderna vet att de finns. Vi bjuder alltid in till kundkväll där vi säljer en liten jultallrik och har tävlingar i butiken. Det är uppskattat och mysigt.


Gör ni aktiviteter även utanför butiken?

Jag åker runt på julmarknader i närheten alla helger i december och säljer ostar, marmelader och lite diverse som jag tycker passar på en julmarknad. Exempelvis julpynt, stickade vantar, ljusstakar mm. Det ger ungefär en dagskassa extra i veckan och är bra reklam för butiken och ett tillfälle att hitta nya kunder.

Dessutom har vi startat en e-buiik på vår hemsida lagom till första advent. Där säljer vi både våra jullådor och en massa andra saker ur butiken. Den har inte blivit så stor än men några tusenlappar har den från dragit in än så länge i alla fall. Förhoppningsvis hittar fler och fler kunder till den. Det är ju ett bra sätt att göra butiken större än den är i verkligheten och att nå betydligt fler än de som finns i ens närhet.

jullada


Vad är det absolut bästa i "julväg" ni gjort genom åren? 

Det är nog att vi varje år skriver ner hur mycket vi beställt av de viktigaste varorna och sen antecknar om det var för mycket eller för lite eller lagom. Det är till extremt stor hjälp när man ska lägga alla julbeställningar.

Annars är det ju våra jullådor som är en försäljningssuccé varje år. Vi gör lådor med delikatesser i, mest ost men även chark, kex, marmelader, glögg. Priset ligger på 300-500 kr och vi säljer mellan 150 och 300 st varje år. Det är bra merförsäljning!

img 9903


Hur är era öppettider?

Dagen innan julafton har vi öppet 10-18. På julafton och juldagen har vi stängt, på annandagen öppet 12-15. Detta ser vi också till att kommunicera i god tid.