Små kulor ger en renare glassmak

img 9917 21

 
Mini Melts är en glass med en helt ny presentation. Glassen är tillverkad genom kryoteknik vilken ger en mer koncentrerad smak.
Vi hälsade på i Mini Melts monter på Fastfood & Café-mässan i Malmö.

 
- Smaken är mer tydlig än den traditionella glassen eftersom allt vatten och luft har eliminerats genom den patenterade tillverkningsprocessen. Produktionen görs i flytande nitrogen i minus 197 grader för att kunna framhäva glassens naturliga smak, berättar Jessica Kinell som tillsammans med Hanna Johansson driver och äger konceptet Mini Melts i Sverige.  

Glassen serveras i form av små färgglada kulor, portionsförpackade eller som skopglass.  Snabb och enkel att servera och en verkligen smakrik och ny upplevelse att äta glass på.

Den är enkel att konsumera och smälter långsammare än den traditionella glassen.

- Dessutom en väldigt enkel och hygienisk hantering för försäljningsstället.

o74a1019

Affärsiden kommer ursprungligen från USA.


Basen på de flesta smakerna är grädde och mjölk och glassen innehåller inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. Man har även två sorbeter som är gluten och mjölkfria.

- Temperaturen vid servering är minus 25-30 grader vilket gör att den varar längre vid konsumtionen än vanlig glass.

Målgruppen är barn och familj och framförallt barn i åldern 5-14 år.


Mini Melts finns idag i åtta smaker.

- Vår ambition är att släppa en ny smak per år. Vi tittar och följer bland annat den polska glasskonsumtionen. Befolkningen där äter mycket glass och Mini Melts är väldigt populärt där. Vår nästa lansering blir en smak som svenskarna tycker om eller en barnsmak, avslutar,
Jessica Kinell.

img 2088

Hanna Johansson och Jessica Kinell, ägare av Mini Melts.

 

Text: JOHAN ERICHS
Foto: HANNA JOHANSSON och HANNA JÖNFELDT


Convenience Stores Sweden

08 - 505 970 30Kontakt

    Pressrum    |    Nyhetsarkiv    |   Rapporter och länkar |  Convenience Stores Index 

c/o Företagarna | 106 67 Stockholm  |  Besöksadress: Rådmansgatan 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.