Glassmaskin utan rengöring
- Jag tror att detta är framtidens sätt att servera glass. Snabbt och enkelt och helt utan svinn, förklarar Sonny Pihl, ägaren till Dextra som äger konceptet på den svenska marknaden.
Rengöring av en mjukglassmaskin är i regel både tidsödande och resurskrävande.
Men genom en innovativ kapsellösning går det nu att servera glass utan svinn och besvärlig rengöring.
Även denna artikel är ett resultat av besöket på Fastfood & Cafémässan.
Konceptet är worldwide och har funnits i Skandinavien sedan 2016.
- Jag brukar förklara att vår maskin fungerar som en modern espressomaskin. Idag har vi 13 olika glassmaker inom segmenten glass, frozen yoghurt, och frozen fruit, berättar Sonny Pihl, ägare till Dextra som lanserar konceptet i Sverige.
- Vi är noga med att välja ut bra leverantörer till råvaran för att få högsta möjliga kvalitet på glass och yoghurt.
Dextra levererar enligt egen uppgift 250-400 maskiner per år till den svenska marknaden. Maskinen är liten, behändig och smidig att placera där det finns utrymme.
- Dessutom mycket enkel och mycket hygienisk att hantera. Inget spill och inget svinn.
Vad kännetecknar den svenska glassmarknaden idag?
- Mängden små och lokala glasstilverkare ökar. Jämför med utvecklingen inom bryggeribranchen. Lokal glass och kvalitet är starka trender. För försäljaren handlar det om smidighet, snabbhet och inte minst hög hygiennivå, avslutar Sonny Pihl.
Text: JOHAN ERICHS