Restauranglagad klassiker för upphämtning på OKQ8
I en tid då det är extra tufft för restaurangbranschen inleder OKQ8 ett samarbete med populära restaurangen Meatballs for the people, som blivit världskända för sina köttbullar. Från och med måndagen den 18 maj levereras ett antal av de 11 000 köttbullarna som tillagas varje vecka till utvalda stationer i Stockholmsområdet, färdiga att njutas på plats eller hemmavid.
På restaurangen som ligger vid Nytorget på Södermalm serveras ett antal versioner med färser på allt från oxkött och vildsvin till vegetarisk med olika smaksättningar och tillbehör. På OKQ8 är det den klassiska svenska rätten som finns till försäljning.
- Detta är en möjlighet för oss att hjälpa till att stötta en lokal restaurang och samtidigt erbjuda våra medlemmar och kunder det lilla extra i form av riktigt goda köttbullar tillagade med kärlek. Enkelheten och det förmånliga priset tror vi gör att många passar på att ta hem en riktigt god klassiker, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.
Meatballs for the People har varit en succé sedan dörrarna slogs upp för snart sex år sedan. Då fanns endast några få sittplatser och köttbullarna gjordes främst för take away. Med åren har intresset blivit allt större och i dag tillagas runt 11 000 köttbullar i veckan.
- Vi är väldigt glada över samarbetet med OKQ8 som ger oss möjlighet att nå en ny målgrupp som normalt sätt kanske inte hittar till oss och som också gör att vi kommer ett steg närmare våra gäster. Förhoppningen är att vi ska kunna utöka detta samarbete till flera stationer, säger Peder Smith, på Meatballs for the people.
Den som inte vill köa på Söder kan nu i stället ta bilen, cykeln eller promenera förbi OKQ8 i Nacka, Brommaplan, Häggvik, Globen eller Danderyd och hämta upp de goda köttbullarna som till största delen är lagade med ekologiska råvaror av kött från garanterat ursprung och medvetna gårdar. Köttbullarna serveras med de klassiska tillbehören potatismos, gräddsås, lingon och pressgurka och kostar 99 kronor. Måltiden kan ätas på plats i stationens lounge eller tas med och värmas vid ett senare tillfälle.