Något helt nytt - i Falköping!
Rasha Alrifai har skapat ett helt nytt koncept för våffelcafé.
Man blir helt klart överraskad. Mitt emot resecentrum i Falköping ligger det ett nyöppnat café med våfflor och milkshakes. Snyggt som bara den. Och inte med vilka våfflor som helst utan de där söta belgiska. Med både godsaker och nyttigheter. Faktum är att det har skapats ett helt nytt koncept här. Kreatören heter Rasha Alrifai och besöket är verkligen en upplevelse.
Det heter Våff.La och loggan i anslutning till namnet innehåller faktiskt en hundnos. ”Våff” ska associera till ”Voff”. Lite långsökt kanske. Men ändå snyggt och lite gulligt. Rasha Alrifai är för övrigt grafisk designer, något som hon har haft stor nytta av i skapandet av det här nya konceptet som hon driver tillsammans med sin man Zahran Dabbagh. Han är dock mest aktiv i parets andra verksamhet, en MyWay-butik på samma gata.
Våff.La öppnade i slutet av juli och läget känns perfekt. En hörnlokal med stora skyltfönster, centralt och nära resecentrum. Falköping är ju lite av en järnvägsknut. Rasha och Zahran är syrier och kom till Sverige för sju år sedan. Idén med våffelcafé har de spånat på ett tag. Konceptet är vanligt i USA och bygger på belgiska våfflor.
- Våff.La är precis motsatsen till tråkigt och traditionellt. Vi är ett modernt och fräscht café med massa upplevelser och rätter. Hos oss är det alltid roligt att ta en kopp kaffe eller käka en våffla. Även färgerna är uppsatta så att de förmedlar en rolig känsla, säger Rasha och beskriver degen som alltså inte är vanlig smet.
- Vi har handgjord deg med speciellt pärlsocker i som inte löses så lätt i vatten.När våfflorna gräddas så smälter pärlsockret och ger inslag av karamellsmak.
Foto: Våff.La
Det är våfflor av alla de slag. Olika former, olika fyllningar och toppings. Söta och salta. Till kaffet eller som mat. Själv äter jag en vegetarisk lunchvariant med mozzarella, tomater, pesto och basilika. Helt suverän! Kunde tänka mig en lunchtur till Falköping (16 mil) i morgon också …
Sortimentet för övrigt består av en glassbar - glass måste man ju ändå ha till våfflorna. Samt av en del vanliga bakverk, sallader och smörgåsar. Man måste ha alternativ och dessa produkter finns med mera just som sådana.
Miljön är fräsch och rofylld. Passande för hela familjen. Det går även bra att hyra in sig för privata sammankomster. Barnkalas ska lanseras framöver.
Mest populärt under de här första månaderna har det varit med glassvåfflor. Men så har det ju varit en fin sensommar, säger Rasha och berättar att falköpingsborna tagit emot sitt unika café på ett mycket positivt sätt.
- Trots att det är coronatid så kom det jättemycket folk i början och ville prova. Vi är nöjda med tillströmningen även efteråt och jobbar mycket med sociala medier. Både med lockande bilder, aktiviteter och tävlingar.
Det är tacksamma produkter att ha just där. Instagramvänliga. Rasha kan med sin bakgrund ge bilder och text en extra touch. Titta gärna in på såväl Facebook som Instagram och låt dig förföras och inspireras.
Kan konceptet komma att dyka upp på fler ställen?
Absolut! Nu ska vi sätta det här i Falköping, men det är meningen att det ska kunna öppna bli fler. Kanske då i franchiseform, avslutar Rasha Alrifai.
Text och foto: GUNILLA PIHLBLAD
Länkar till:
Hemsidan
Facebook
Instagram