Skip to main content

Snabbt att tillaga, fräscht att äta

basilparmesan pockit with toppings kvadrat hr

Här ser vi alla ingredienser till en Sibylla Pockit Basil Parmesan. Tillagad och serverad på mindre än en minut.

En riktigt intressant ny måltidslösning introduceras av Atria Concept/Sibylla Shop in shop. Det handlar om en måltid med kyckling, fräscha tillbehör och en ”ätbar förslutning” som är riktigt innovativ. Namnet är Sibylla Pockit och den har med framgång testsålts på såväl Sibylla-restauranger och OKQ8-stationer.


- Testlanseringen på utvalda Sibylla-restauranger har avslutats i förtid då försäljningsmålet uppnåddes snabbare än förväntat, säger Caroline Blomqvist, marknadschef Atria Concept, och berättar att det är fem OKQ8-stationer och lika många Sibylla-restauranger som testat nyheten.
- Vi håller som bäst på att utvärdera och planera för hur vi ska gå vidare.

Vid servering placeras ett Pockit flatbread i det speciellt framtagna Pockitjärnet. Brödet fylls med varm kyckling, smakrika toppings och såser för att förseglas till en stängd Pockit. Med det förslutna brödet är måltiden lätt att äta på språng.

- Vår ambition med det här konceptet är en varm, mättande måltid med fräscha smakkombinationer, säger Caroline Blomqvist och berättar att initialt finns tre smakvarianter av Pockit: Basil Parmesan, Smokey BBQ och Pebre Salsa, alla med mild smaksatt och saftig kyckling.

 smokybbq pockit beskuren hr

Sibylla Pockit Smokey BBQ.

Fokus i utvecklingsarbetet har varit att hitta en teknisk lösning som möjliggör att en Pockit kan serveras snabbt och enkelt monteras vid beställning. Faktum är att man gör en Pockit runt minuten. Den utrustning som krävs är själva järnet, eventuellt också varmhållning för kycklingen. Kylförvaring för tillbehören finns oftast redan.

- Brödet är stenugnsbakat, tunt och fluffigt och har tillsammans med smakkombinationerna fått mycket goda betyg under testförsäljningen. Mottagandet i sin helhet, från både kunder och konsumenter, har varit mycket positivt. Och personalen tycker det är enkelt och smidigt att arbeta med konceptet.

 

pebresalsa pockit with toppings hr

Sibylla Pockit Pebre Salsa.


Hela portionen väger 300 gram. 110 gram av dessa står brödet för och kycklingen (som i nästa steg kan vara något helt annat protein) väger 70 gram. Resten är toppings och såser. Det rekommenderade priset under testförsäljning är 65 kronor.

- Snabbheten och helhetsupplevelsen ligger helt i linje med de trender vi identifierar inom Atria och vi ser ett stort värde i att erbjuda en fräsch måltidslösning on-the-go som görs på beställning.

- Pockit passar perfekt som innovation i convenience/bensin-kanalen, men fungerar lika bra i andra kanaler som exempelvis cafékedjor, retail, eller fast food. Atria Concept fortsätter sin planering för fler tester och lanseringar och ser fram emot att på sikt kunna lyfta fram Sibylla Pockit som det självklara fräscha alternativet inom food on the go i ovan nämnda kanaler, avslutar Caroline Blomqvist.


Text: GUNILLA PIHLBLAD