Någons drömchips blir verklighet hos Estrella

skarmavbild 2022 02 08 kl. 18.29.13

 

Estrella har nyligen bjudit in hela svenska folket till chipsvalet.se för att skapa, nominera och rösta fram en helt ny chipssmak som lanseras i augusti. Alla som nominerar en smak har dessutom chansen att vinna en årsförbrukning Estrellasnacks.

Redan under första veckan har över 36 948 bidrag lämnats in från Sveriges alla hörn. Klassiker som cheddar och chili varvas med utstickare som koriander och honung, men vilka smaker trendar just nu?

Flera klassiska chipssmaker tar plats i topplistan bland de mest valda ingredienserna. Hälften av smakerna är mejeribaserade och Estrella konstaterar att Sveriges chipsälskare efterfrågar en hel del krämiga smaker. Smaktoppen första veckan på chipsvalet.se ser ut så här:

  1. Cheddar
  2. Parmesan
  3. Sourcream
  4. Chili
  5. Brynt smör
  6. Fetaost
  7. Vitlök
  8. Jalapeño
  9. Havssalt
  10. Vitlök

Smakrika ostar och klassisk, älskad sourcream (gräddfil) har alltså tagit topplatserna hittills.

Korianderälskarna, som i vanliga fall inte hittar mycket i chipshyllan, kan glädja sig år att kryddan kommer på första plats i den virtuella örtagården.

Honung på chips? Jajamän! Kanske som en smokey honey glace, tillsammans med en smakrik ost, eller till söta bär. Honung tar första platsen bland Chipsvalets "wild cards" första veckan, tätt följt av smakerna choklad och citron. 

Några vanliga smakkombinationer som skickats in på chipsvalet.se är:

Choklad, Havssalt

Sourcream, Lime

Cheddar, Jalapeño, Vitlök

Nästa vecka tittar Estrella närmare på vilka räfflingar och smaker som går hem i Sveriges olika städer. Vi får säkert anledning att återkomma till chipsvalet igen. Det blir spännande att se vem som vinner detta. Endast fantasin sätter gränser!

 

zxutppjuix8n8aiwery8 kopia


Convenience Stores Sweden

08 - 505 970 30Kontakt

    Pressrum    |    Nyhetsarkiv    |   Rapporter och länkar |  Convenience Stores Index 

c/o Företagarna | 106 67 Stockholm  |  Besöksadress: Rådmansgatan 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.