Hemmakvälls topplistor för påsk- och lösgodis

n0z7dv4b13tjupw1tyjg kopia

Foto: Hemmakväll

Snart är det dags för en av godisälskarnas absoluta favorithögtider. Påsken. 

- Vi vet att påsken är viktig för våra kunder och att det minst sagt är en godishögtid, därför är det särskilt kul att få vara med och bidra till det, säger Ole Lindell, lösgodisansvarig på Hemmakväll. 

Visste du att vi svenskar äter cirka 6 000 ton godis under påsken? Det är inte bara mest i Norden, utan i hela Europa. Traditionen kring att ge bort påskägg, fyllda med socker i någon form, går hela vägen tillbaka till mitten av 1800-talet i Sverige. Idag fyller de flesta sina ägg med lösgodis, men vilka sorter är egentligen mest populära? Det har Hemmakväll svaret på.

Lösgodis-topplistan
1. De lösgodissorter som slinker ned i godispåsen allra oftast är chokladen Center och favoriten sura colanappar. 
2. Oles egen favoritgodisbit, geléhallonet från Aroma, säljer även den väldigt bra under påsk och finns på topplistan tillsammans med bl.a. Geisha, Marabou mjölkchoklad, Dumle, Gott och Blandat, Daim, M&M och Fizzy pop. 

Påskgodis-topplistan 
1. Den ärade första platsen går till Anthons Bergs populära mandelägg. 
2. På andra plats finns också en favorit från Anthon Bergs, nämligen marsipanägg.
3. Bronsplatsen kniper den välkända kombinationen av pepparmint och mörk choklad i form av Marianne - dragérpralinerna.

Där har vi de absoluta favoritgodisarna både bland vanliga sorter och påskgodis. Anthon Bergs marsipanägg är så efterfrågade att Hemmakväll faktiskt börjat sälja dem året runt.

Utöver dessa traditionella påskgodisar ser Hemmakväll fram emot att få besök av fler påsknyheter som till exempel FizzyBubble-ägg och Bouchee mini. I mitten av april förlanserar man också en pralinnyhet från Pritzells, nämligen Nöt-Créme Mango Cheesecake.


Convenience Stores Sweden

08 - 505 970 30Kontakt

    Pressrum    |    Nyhetsarkiv    |   Rapporter och länkar |  Convenience Stores Index 

c/o Företagarna | 106 67 Stockholm  |  Besöksadress: Rådmansgatan 40
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.