Ursvensk tradition möter framtiden med Mustly
Foto: Mustly
I april lanseras både en ny dryck och ett nytt varumärke, Mustly Sparkling Coldpress. Det är ett svenskt dryckeshantverk från skånska Mjöhult som vill hylla enkelheten. Mustly Sparkling Coldpress tillverkas av Kullabygdens Musteri och finns i fyra smaker. Drycken lanseras initialt på café, hotell och restauranger i Sverige.
Drycken beskrivs som en törstsläckare som passar utmärkt till mat och med en uppfriskande smak. Innehållet är 55 procent Kullamust, kolsyrat vatten och smaker som är naturens egna. Den innehåller inte några tillsatser som socker, sötningsmedel eller konserveringsmedel.
Mustly Sparkling Coldpress kommer i fyra olika smaker:
- Green Apple: Uppfriskande, saftig och söt smak av grönt äpple. Passar till mustig eller kryddig mat men även tillsammans med vaniljglass eller i en drink.
- Mango, Passion Fruit, Orange: Djup smak av äpple och en fruktig touch av mango, passionsfrukt och apelsin. Passar till kryddig mat och grytor, också tillsammans med desserter för att addera en tropisk känsla.
- Black Currant, Blueberry: En nordisk twist av svartvinbär och blåbär i samklang med en djup smak av äpple. Passar till kött eller smakrika vegetariska rätter. Prova också i en drink för vacker färg och en bärtwist.
- Lemon, Rose, Bergamot: Friskhet från citrus och en mogen nyans av ros i harmoni med den djupa smaken av äpple. Passar till fisk eller kyckling och gör sig även bra tillsammans med chokladdesserter.
- Med Mustly fyller vi ett tomrum inom dryckessegmentet som konsumenter tidigare inte visste fanns, säger försäljningschef Magnus Bergman.