Picadeli presenterar höstens mattrend
Picadeli presenterar höstens mattrend – den varma salladen. Broccoli, pastasallad, mozzarellabollar eller kanske en smakrik falafel. I Picadelis salladsbarer finns många ingredienser som är goda att värma i mikrovågsugnen. Nu kommer konceptet Warm-ish salad tillbaka till butiker runtom i landet, och den varma salladen tar över våra matbord under hösten och vintern. En minut i mikron är allt som krävs.
”Vad händer om man värmer sin sallad i mikrovågsugnen?” Den frågan ställde sig Picadelis matkreatörer förra året. Och svaret var solklart: det blir väldigt gott! Efter två konsumenttester, där 81 procent av provsmakarna gav den varma salladen tummen upp, lanserade Picadeli sitt nya koncept Warm-ish salad under hösten 2021. Den oväntade idén blev en smakrik hit. Nu återvänder Picadelis ljumna koncept till salladsbarer runtom i landet, lagom till att höstrusket och vinterkylan gör entré.
Att haka på mattrenden med varm sallad är enkelt. Kunderna plockar ihop sina favoriter i salladsbaren, och sedan mikras salladsskålen utan lock i en minut. De råvaror som passar bra i en ljummen sallad är märkta med - God att värma. I en varm sallad förstärks smakupplevelsen, råvarorna tar sig fram på nya sätt och smakkombinationerna är oändliga.
Hur ska man tänka när man plockar sin sallad?
- En varm sallad ska, precis som vilken sallad som helst, innehålla lite av varje. En god dressing som höjer smakerna, ett nyttigt protein, massor av goda grönsaker och kolhydrater som piggar upp. Jag är särskilt förtjust i att låta den krämiga mozzarellan samsas med krispig morot och Sriracha mayo när jag mikrar min sallad. Hos oss på Picadeli säger vi att kalla dagar kräver en varm sallad! En värmande sallad är verkligen höstens trend, säger Gunilla Kjellmer, produktutvecklare Picadeli.
Den svenska salladspionjären Picadeli startade 2009. Idag köper svenskarna nästan en halv miljon Picadelisallader – varje vecka, året om! Picadeli brinner för att visa att snabbmat kan vara motsatsen till skräpmat - alltså hälsosam snabbmat. Och suget efter växtbaserade, hälsosamma och prisvärda sallader är rekordstort. I Picadelis 900 salladsbarer i Sverige säljs det idag i snitt 240 kilo per vecka.