Korvfestival i Göteborg
Dags för korvfestival igen. Foto: Korvfestivalen
Det har varit korvfestival i Göteborg. Premiären 2019 gav mersmak och i år satsade man på hela tre festivaldagar med fullt fokus på korv, passande korvtillbehör och korvdryck. Både Circle K och OKQ8 vann fina priser.
Efter två år av ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin var Korvfestivalen återigen tillbaka på västkusten och Eriksbergshallen i Göteborg nu i november. Under tre festivaldagar kunde besökarna provsmaka korv i alla dess former och att döma av stämningen på plats var det många glada och sedermera mätta besökare som njöt av livets delikatess.
Ett fyrtiotal utställare var på plats och visade sina produkter - allt från producenter och återförsäljare till importörer av korv och passande tillbehör.
Foto: Korvfestivalen
- Så kul att vi äntligen kunde arrangera Korvfestivalen i Göteborg igen, det har vi längtat efter! Det har varit fantastiskt att få träffa både utställare och besökare, säger Fredrik Rumenius, marknadschef, Korvfestivalen.
Inom kort återkommer arrangören med datum för nästa års korvfestival som då blir i Stockholm.
OKQ8 vann pris för ”Festivalens Bästa Korv”. Besökarna hade utsett kedjans Cheesy Cheese till årets vinnare.
Circle K förärades priset för ”Bästa korvkiosk” av Korvakademien.
Korvakademien, Akademin för de sköna korvarna, bildades 1991 och har till syfte att höja korvens anseende samt öka utbudet av god korv i samhället. De delar årligen ut pris i fyra kategorier, nämligen Årets Korvkiosk, Årets Korvprofil, Årets Korvkrog och Årets Hederspris.
Text: Ann Hedlund
Foto: OKQ8