Skip to main content

Tips på hur man håller lösgodiset fräscht

mtakqervtegyiah5krmo_kopia.jpg

 

På kedjan Hemmakväll älskar man godis i alla dess former. Här delar de med sig av vilka metoder de använder för att deras lösgodis ska smaka så gott som möjligt samt att de kan upprätthålla hög kvalitet och se till att kunderna får den absolut bästa möjliga godisupplevelsen.

På Hemmakväll är det viktigt att godisbitarna som följer med kunderna hem är av bästa kvalitet, och självklart har personalen alltid handskar på sig när de hanterar lösgodiset. Men på vilka sätt jobbar man mer med att säkerställa så allt godis som slinker ner i påsarna är av rätt kvalitet? 

Att sila godiset är viktigt 
En av de viktigaste rutinerna är att man en gång i veckan silar allt godis. Då ser man till att allt godis är färskt samtidigt som det roteras, på så sätt kommer det in luft i godiset som gör att det blir fräschare och håller sig färskt. Dessutom försvinner överflödigt socker, salt eller surt pulver, vilket gör att kunden slipper få med sig onödigt och överflödigt socker med sig hem i godispåsen. Kunden får i stället bara med dig det viktigaste, själva godisbiten. Genom att rotera godiset ser man också till att alla bitar är av samma kvalitet. 

Kontinuerlig kommunikation 
I alla Hemmakvälls butiker finns en person som är ansvarig för lösgodisavdelningarna. Den ansvarige upplyser varje vecka vilka skyltar som godissorterna ska ha, om någon ingrediens har ändrats eller om det är någon annan information som övrig personal i butiken behöver veta. Denna process säkerställer att man alltid har rätt innehållsförteckningar på godiset, så att kunderna kan vara säkra och trygga vad gäller innehållet och eventuella allergener. 

Candy Saver för miljön och plånboken 
Candy Saver gör att Hemmakväll kan hålla takten när det kommer nyheter och ta hand om kvarblivet godis i lådorna på ett miljösäkert sätt, samtidigt som det gynnar konsumenterna. Genom Candy Saver kan kedjan på ett klimatsmart sätt sälja de godisbitar som inte har riktigt rätt kvalitet för att ligga i de ordinarie lösgodislådorna. Det kan vara så att de är lite för hårda, har lite fel färg, chokladen kanske ser lite vissen ut eller så är det en godissort som man ska sluta sälja. Godiset är helt enkelt lika gott, men har lite skönhetsfel. Då packar man detta i butik och säljer det för ett lägre pris, vilket är bra för både kunder och miljö. Det innebär allstå att Hemmakväll blandar sina egna mixar och säljer till ett billigare pris.