Farfar Bore får sällskap av farmor Ruth
Trojkan bakom Ruths Ölhus i Västerås från vänster Carl Gustaf Forssbeck, Dan Eriksson och Carl-Henrik Forssbeck.
”Bores-bröderna”, Carl-Henrik och Carl Gustaf Forssbeck, skapade konceptet Bores som en hyllning till deras farfar med samma namn. Nu går de vidare i sann släktanda och öppnar Ruths Ölhus som hyllar farmor Ruth.
Hela deras resa är som en flört med det svenska folkhemmet. Från början fanns en idé om premiumprodukter och det genuina svenska gatuköket. Något man sedan släppte eftersom det var svårt att få omsättning i mindre lokaler där kunderna dessutom förväntar sig att en annan prisbild. I stället satsade man på premiumburgare och rörde sig mot det som fungerar bäst och samtidigt fick dem själva att känna sig hemma. Idag finns det elva Bores-restauranger i Mellansverige.
Bores elva restauranger är en slags automatisering av premiumtänket.
”Bore” är alltså ingen mindre än C-H:s och CG:s farfar, han som inspirerade dem på resan som började 2017. Prisvärda premiumburgare i en avslappnad atmosfär. En slags automatisering av premiumtänket. Specialgjorda charkprodukter och egenutvecklade tillbehör, såser och drycker. Egen läskbar med roliga drycker från världens alla hörn. Exakt samma meny på alla enheter. Kontantfritt och med app för beställningar.
- Men vi har inte släppt folkhemstanken. Det är ju därifrån vi kommer. Vi har helt enkelt rört oss mot det som fungerar och samtidigt känns som ”hemma”, säger C-H och beskriver den omvärld som Bores konkurrerar med. Den som inte är McDonald’s, Burger King, Max och Sibylla.
- Inget fel på dem men det här är en helt annan produkt. Våra konkurrenter är snarare Brödernas, Bastard Burgers och liknande koncept. Konceptet grundar sig i ett tydligt modernt språk med en enkel och prisvärd meny där alla burgare självklart går att beställa som veganska.
En varm, gedigen och härlig människa som nu vill välkomna gästerna till sitt hem, hennes alldeles egna Ruths Ölhus. En plats för gemenskap, vällagad mat och klingande glas.
Så får vi veta att även farmor Ruth har kommit med in i ”familjeföretagandet”.
- Jag och min bror hade redan skissat på ett nytt koncept inom öl och när möjligheten dök upp såg vi ett perfekt tillfälle att förverkliga det och öppna Ruths Ölhus i Västerås, säger C-H Forssbeck och beskriver i samma termer såväl farmor som det nya konceptet.
- Hon var en varm, gedigen och härlig människa som nu vill välkomna gästerna till sitt hem, hennes Ruths Ölhus. En plats för gemenskap, vällagad mat och klingande glas.
I vår kommer portarna i den klassiska restaurangen vid Mimersporten i Västerås åter slås upp. Bores-bröderna driver Ruths Ölhus tillsammans med öl-konnässören Dan Eriksson.
- Vi jobbar för att erbjuda västeråsborna en magisk upplevelse, säger Dan Eriksson och berättar att konceptet består av ett brett utbud av ölsorter i kombination med mat.
- God och prisvärd mat är viktigt för oss och inriktningen är svensk husmanskost med en twist. Vällagat och prisvärt är nyckelorden och till det så väljer man sin favoritöl från vårt breda sortiment. Öl har verkligen exploderat senaste cirka 15 åren och det är extra kul att jobba med passionerade lokala öl-entreprenörer, säger Carl Gustaf Forssbeck.
Text: Gunilla Pihlblad
Bilder från Bores-bröderna