Tävling avgjord - här äter du bästa korven
Vinnaren i kategorin korv i bröd hittar man på restaurangen Lennart & Bror kött.
När krogsajten Sthlmfood utlyste en tävling för att utse huvudstadens bästa korv med bröd, så fick de närmare 200 nomineringar. Man tillsatte en korvkommitté som nu enats om totalt två vinnare. Den ena i kategorin ”korv med bröd”. Den andra i kategorin ”korv i bröd”.
- I Stockholm är korv i baguette och korv med bröd lika älskat, så det kändes självklart att utse en vinnare i vardera kategori. Att komma fram till vinnarna var både lätt och utmanande. I vissa avseenden var juryn helt överens, i andra tyckte vi olika. Men resultatet var ändå oväntat. 70 procent av nomineringarna var på två andra ställen. Men även om korvmoj-klassikerna Brunos och Günters var tippade, enades juryn om två andra vinnare. Och då har vi tagit hänsyn till allt från smak och konsistens till servering och helhetsupplevelse, säger Rebecca Brage-Gumpert, grundare av Sthlmfood.
Rasmus Ek, hos Lennart & Bror, ser nöjd ut.
I kategorin “Stockholms bästa korv i bröd” vinner Lennart & Bror kött på Birger Jarlsgatan 83. Kommitténs nominering:
“Överraskande nog finns Stockholms bästa korv i bröd på en riktig restaurang. Och här gäller lovord rätt igenom: perfekt grill både av korv och bröd och grymma tillbehör som surkål, chimichurri och tomatsås. Allt harmoniskt balanserat i varje tugga. Serverades tidigare på måndagsluncher men efter segern meddelar vinnarna att de från och med nu finns på lunchmenyn hela veckan“.
Rasmus Ek, delägare i Lennart & Bror, delar med sig av några av hemligheterna bakom segern:
- Brödet är en enkel baguette som går lätt att tugga igenom. Tomatsåsen och chimichurrin gör vi själva, surkålen är en tysk favorit och senapen är Sveriges bästa; Farfars från Stensåkra.
Stockholms bästa korv med bröd hittar man enligt kommittén hos Korvbyrån i Solna.
I kategorin ”Stockholms bästa korv med bröd” vinner Korvbyrån, belägen på Råsundavägen 88 i Solna. Kommitténs nominering:
“En upphottad korvkiosk och snygg rätt igenom – från förpackning till servering. Men framförallt levererar Korvbyrån en superb smakupplevelse. Kioskens klassiska korv med bröd är perfekt grillad och serveras dessutom i en brioche. Fluffigt och alldeles lagom smörigt. Extraplus för amerikansk senap“.
Marco Johnler, delägare av Korvbyrån, kommenterar sin vinnande produkt:
- En del av hemligheten bakom vår makalöst goda korv är att vår korv är lika lång som brödet. På så sätt får man både korv och bröd i varje tugga.
Text: Ann Hedlund
Foto: sthlmfood
Korvkommittén till vänster. Max och Marco från Korvbyrån till höger.