Detta händer på FFCR- mässan
Den 31 januari - 1 februari är det dags för FFCR-mässa, denna gången i Stockholm. Under dag två på mässan kommer du att få smaka på bidragen från Sveriges bästa pizzabagare när Pizza Champion Cup tar över mässgolvet. Möt stjärnkocken Florencia Abella på mässans Urban Food Trend-område. Du kanske har följt hennes resa under höstens Kockarnas Kamp? Idag arbetar hon som köksmästare på Michelinrestaurangen Ekstedt i Stockholm och på mässan utlovas smaker med inspiration från Argentinas huvudstad Buenos Aires.
Florencia Abella är den Argentinska kocken som har arbetat på toppkrogar runt om i världen, i bland annat Italien, Dubai och Japan. Under mässan kommer hon att bjuda på trendande rätter från Buenos Aires. Förutom Mocktails och nya komplement till kött så är de stora snackisarna i den Argentinska huvudstaden smått, gott, sött och salt. Gränserna mellan frukost, lunch och middag luckras upp när vi äter mindre, men allt fler mål mat om dagen. Folket i Buenos Aires är inte bara kända för att vanligtvis äta en extremt sen middag, de är dessutom några av världens mest snackintensiva folk med ett snitt på fyra mål mat om dagen. Läs om alla mattrender från Buenos Aires nedan.
På torsdagen (1 feb) tar Nordens enda officiella pizzatävling över mässans aktivitetsområde. Här kommer du live kunna följa när Skandinaviens bästa pizzabagare tävlar i flera olika kategorier, från bästa plant based- till bästa Margaritha pizzan. Mässarrangörens uppmaning till besökare är "Kom hungrig". Och så presenteras många produktnyheter såklart.