Macken blev kebab-restaurang för en kväll
Den 13 mars förvandlades Circle K i Osby till en exklusiv restaurang för att under denna enda kväll bjuda sina gäster på en unik trerätters kebab-middag. För menyn stod Schysst Käks grundare Amir Kheirmand och på plats fanns även matprofilen Johan ”Matgeek” Hedberg.
Kebab-satsningen inom Circle K har verkligen varit lyckad och man kan med rätta kalla sig Sveriges största kebab-restaurang.
- Vi kan konstatera en succé, från norr till söder. Restaurang Circle Kebab är en hyllning till såväl kebaben som alla kebabälskare där ute och ett roligt sätt att uppmärksamma att kebab i stationsmiljö kan vara riktig finmat, säger Erika Albansson Söderlund, kommunikationschef på Circle K.
Tro det eller ej, men detta är alltså Circle K i Osby!
För att lansera var i landet restaurangen skulle öppna lät Circle K svenska folket rösta på sin favoritstation. Omröstningen startade den 8 februari via sociala medier och mail, där alla hade möjlighet att rösta på en av finalistorterna. Alla röster vägdes sedan ihop med bedömningen från den interna juryn, som även tog hänsyn till motiveringar från de som röstat.
Engagemanget var högt och totalt fick man in runt 600 röster och det var Circle K i Osby som fick allra flest. Sedan samarbetet med Schysst käk startade under förra året har Osby varit en av de stationerna som säljer allra mest kebab i hela landet.
Förrätten på ett fat och Johan Hedberg serverandes dessert.
När den vinnande orten hade utsetts gjordes stationen om till Restaurang Circle Kebab under en kväll, där gästerna skulle bjudas på en kreativ trerätters middag helt i kebabens tecken. Platserna var begränsade, så det gällde att boka i tid till någon av de sittningar som erbjuds.
Intresset för att besöka restaurangen var stort och alla platser gick åt under kvällen. På plats fanns Schysst käks grundare Amir Kheirmand och matprofilen Johan ”Matgeek” Hedberg.
- Det var ett jätteroligt initiativ från Circle K som jag mer än gärna bidrar till. Att få träffa och servera mat direkt till kebab-entusiaster är en av de bästa sakerna jag vet och jag ser verkligen fram emot att få komponera ihop en specialmeny tillsammans med Johan, säger Amir Kheirmand.
Text: Gunilla Pihlblad
Foto: Frida Kjaer