10-årsjubileum för Lösgodisets dag firas stort på Hemmakväll
Lördagen den 28 september firar Hemmakväll Lösgodisets dag i alla sina butiker över hela landet. Det är 10 år sedan högtiden lanserades.
– Sverige är ett stort godisland och det är fantastiskt roligt att Lösgodisets dag har blivit en tradition för så många, säger Daniel Persson, Kommersiell chef på Hemmakväll.
I år är det 10 år sedan dagen först presenterades och lanserades av Hemmakväll och det vill de uppmärksamma lite extra. Under hela september har man inför den stora dagen fyllt butikerna med spännande erbjudanden, både nyheter och favoriter som är på återbesök.
- Ett 10-årsjubileum måste firas stort och vi älskar överraskningar. Genom åren har vi haft mängder av olika godissorter på tillfälliga besök och flera av de mest uppskattade har återvänt inför Lösgodisets dag. Dessutom har vi presenterat några helt färska nyheter som vi är spända på att se besökarna testa, säger Daniel Persson och fortsätter:
- Vi har laddat upp under hela månaden och fortsätter denna vecka för att låta firandet nå sin höjdpunkt på självaste Lösgodisets dag.
Förra veckan lanserades en mystery flavour i lösvikt.
Under fredagen och lördagen kommer besökare att få möjlighet att fylla sina guldburkar med just sina favoriter i lösvikten för 99 kr. Det gör det till ett utmärkt tillfälle att testa något nytt vid sidan av sina godisfavoriter.
- Svensk lösgodiskultur har alltid stuckit ut och har på senare år blivit alltmer omtalad utomlands. Den kulturen är vi på Hemmakväll stolta över att bidra till och vill fira tillsammans med landets alla godisentusiaster.
Visste du att?
- Svenskar äter mest godis i världen
Sverige har den högsta godiskonsumtionen per capita i världen, med ett genomsnitt på nästan 15 kg choklad och godis per person varje år. - Lördagsgodis – en svensk tradition
Traditionen med "lördagsgodis" är djupt rotad i Sverige, och både barn och vuxna unnar sig en mängd godis varje lördag. Traditionen har sina rötter i hälsokampanjer från 1950-talet som syftade till att begränsa barnens godisintag till en gång i veckan för att minska risken för karies. - Temadag
Hemmakväll lanserade temadagen Lösgodisets dag® hösten 2015. - Unik smak
Svenskt godis har ofta en annorlunda konsistens och smak jämfört med godis från andra länder, särskilt luftiga gelégodisar och den utbredda användningen av lakrits sticker ut. Dessutom innehåller svenskt godis generellt sett färre konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel jämfört med exempelvis amerikanskt godis. - Den gröna gelégrodan
Denna fantastiska godisbit har funnits sedan 1935 men få vet vad den egentligen smakar. Hade du gissat på krusbär? Ja, då hade du gissat rätt!
Källa och bilder: Hemmakväll