Bubbies populärt på Backaplan
På Hisingen i Göteborg ligger Kandyz Backaplan. Nora Jakob och Alan Binyamin driver butiken sedan 2022. Det märks att de gillar sitt jobb och de berömmer den kedja de tillhör. De har ett stort utbud av lösgodis, men säger att det är Bubbies som klättrar på listan över vad som säljer bra.
Nora är just nu föräldraledig så vi träffar Alan i butiken. Han berättar att det känns jättebra att driva butiken som de tog över i maj 2022, det blir bättre och bättre. Visst är det mycket jobb och det finns att göra hela tiden, men det är ett roligt arbete.
- Vi har cirka 850 sorters lösgodis men det som säljer bäst är Bubs, Malaco och Toms, säger Alan.
Alan berättar att Kandyz-kedjan är väldigt bra och snabba med att ta in nyheter, speciellt när det gäller lösvikt tycker han. Sen försöker han se till att den egna butiken snabbt hänger på, man försöker vara först med det senaste i sitt område.
- Vi markerar och lyfter fram nyheter i butiken med skyltar och bra exponering. Och i sociala medier så klart, där lägger vi ut nyheter som vi får hem.
I butiken finns drygt 850 olika sorters lösgodis.
Satsar ni mycket på snackskategorin?
- Ja, det gör vi. Det som vi säljer mest av i butiken är lösviktsgodis, snacks och dricka. Vi säljer favoriterna från de stora snacksföretagen men vi har även lite import som till exempel Takis och Cheetos.
Poppulära glassbitarna Bubbies finns i många olika smaker.
I just Alan och Noras butik är inte glass en jättestor kategori. De säljer ingen kulglass, men har en box med stycksaker från Triumfglass. Det som kunderna dock gillar och som säljer väldigt bra är Bubbies, som har sitt urspung från Hawaii. De baseras på den traditionella japanska mochi-glassen. Bitarna är fyllda av gräddglass med naturliga smaksättningar och det yttre lagret, mochin, är gjord av rismjöl och är lätt sötad. Bubbies finns i många smaker, allt från passionsfrukt till choklad.
I många Kandyz-butiker är Delicatos produkter oerhört populära och har sina egna avdelningar. Här på Kandyz Backaplan hade man tidigare en outlet men den har man inte kvar, eftersom försäljningen sjunkit över tid i butiken. Man har istället valt att satsa på lösviktsgodis, snacks och dryck.
- Det är ett roligt jobb som man trivs med och vi försöker hela tiden bli bättre. Vi är väldigt nöjda med Kandyz-kedjan och upplever att alla jobbar på för att hela tiden utvecklas och bli bättre, avslutar Alan.
Text: Ann Hedlund
Intervju och foto: Maria Mannebratt
Alan och Nora. Foto privat.