Skip to main content

Picadeli etablerar sig i Danmark

large-salad_neutral_image_.jpg_kopia.jpg

 

Grönt ljus för alla salladsälskare i Danmark! Nu går den hälsosamma snabbmaten från Sverige på export till ytterligare ett land, när Picadelis salladsbarer lanseras på den danska marknaden. Och succén låter inte vänta på sig. Försäljningen är långt över förväntan, och nu planerar Picadeli att öppna fler.

De svenska självplockssalladerna har rönt framgångar i Frankrike, Tyskland, Finland, Belgien, Luxemburg och USA. I de strategiskt utplacerade salladsbarerna plockas det en sallad i sekunden, året om. En svensk hälsoexport som förändrar matvanor, en lunch i taget. Och nu har turen kommit till Danmark, när Picadeli tar sina salladsbarer över sundet. 

Inledningsvis har fyra salladsbarer installerats i Köpenhamnsområdet, och fler är på gång. Etableringen görs i samarbete med 7Eleven, och när uppstarten av Picadeli i Danmark nu summeras märks en stor tillströmning av salladssugna konsumenter på bland annat Köpenhamns Flygplats och Rigshospitalet.

– Vi säljer över 50 miljoner sallader årligen i någon av våra fler än 2000 salladsbarer. Nu hoppas vi att höja tempot ytterligare tillsammans med danskarna! Vi är väldigt glada över den positiva responsen vi har fått i Danmark efter bara några veckor. Det är tydligt att våra gröna skålar tilltalar de danska konsumenterna, som verkar uppskatta möjligheten att själva plocka ihop en hälsosam och god måltid lika mycket som våra svenska kunder gör, säger Daniel Billfeldt, Sverigechef på Picadeli.

Etableringen i Danmark är ett naturligt steg i Picadelis ambition att göra hälsosam mat tillgänglig för fler. Picadelis salladsbarer är alltid utplacerade på strategiska platser för att nå så många konsumenter som möjligt, och sortimentet består till största delen av veganska och vegetariska alternativ. Picadelis koncept är flexibelt och kan enkelt integreras i befintliga miljöer, som mataffärer, convenience-butiker, personalmatsalar och flygplatser, vilket gör satsningen både skalbar och snabbfotad.

– Vår framgång bygger på att vi kan erbjuda mat som inte bara smakar fantastiskt, utan som också bidrar till ett hållbart samhälle. Vi vet att många danskar vill äta mer grönt och hälsosamt, och vi ser fram emot att fortsätta växa och utveckla vår närvaro här, säger Daniel Billfeldt.

Källa och bild: Picadeli