Skip to main content

Han är en välkänd lokal profil efter 29 år

img_6055.jpg

 

I Torslanda utanför Göteborg är Loay Adam en välkänd profil. I snart 29 år har han drivit verksamhet här, och hans pizzeria San Remo närmar sig nu 22 år i samma lokal. Hur han hamnade i pizzabranschen är en lång historia, och branschen kan vara tuff menar han. För att trivas ska man ha bra arbetskamrater och fina kunder. Och det är precis det han har.  

Loay har drivit verksamhet länge i området, och för 22 år sedan köpte man den fastighet som man fortfarande håller till i. Han menar att branschen både är positiv med tanke på att de flesta gillar pizza, men samtidigt kan det vara tufft. Det är mycket förberedelser och hårt jobb, men som på de allra flesta arbetsplatser så beror det mycket på vilka arbetskamrater man har, säger han.

- Man måste skapa en bra arbetsmiljö. Vi trivs här och vi har väldigt fina kunder. Vi öppnar före lunch och då har vi mycket kunder som kommer, både folk som jobbar och även andra. På eftermiddagen när folk slutat jobbet och under hela kvällen har vi också mycket kunder.

Den egna favoriten är kebabpizzan, och på menyn finns några egenkomponerade ”lyxpizzor”. Beställer kunderna en Torslanda Special så får de kräftstjärtar, mandariner, ananas och vitlökssås. 

Men hur hamnade Loay i branschen överhuvudtaget, hur blev han pizzabagare? 

- Oj, jag vet inte hur jag hamnade i denna branschen, skattar han. Jag började för många år sedan inom det som idag är I Love Pizza. Jag och en kompis tränade brottning och kampsport och så pluggade jag samtidigt. Och jobbade extra. Jag tyckte det var kul och blev intresserad av att utveckla och kombinera ingredienserna.

 

img_6058.jpg

Bra arbetskamrater och fina kunder är viktigt för att trivas på jobbet.

 

Tillsammans med sin bror blev det sen jobb i butik och ytterligare jobb i pizzeria. Det är många år sedan nu. När den lokal som de nu befinner sig i blev till salu för 22 år sedan, så köpte Loay den och startade eget. Idag är de 8-9 anställda, ägare inkluderat. Pizzadegen gör de själva efter eget recept, men de glutenfria bottnarna köper man in. 

- Våra kunder är som vår familj, och de gillar oss. Efter 29 år känner man nästan alla i området. Jag har sett Torslanda förändras, till exempel har befolkningen ökat. Kunderna säger att vi är bäst i stan, att vi är trevliga och att vi lagar god mat. Vi får mycket beröm av kunderna, berättar han stolt. 

Mycket av ansvaret och arbetsuppgifterna delar man på, som att beställa varor och ta emot leveranser. Det är dock en del administrativt arbete som Loay ansvarar för. 

Men du får väl baka en del pizzor också fortfarande?

- Nej jag står i kassan mest. Jag är duktig på svenska så jag hamnar oftast där, säger han och skrattar. 

Text: Ann Hedlund

Intervju och foto: Maria Mannebratt

 

img_6059.jpg

Loay tillsammans med en nöjd stamkund.