Skip to main content

Vill gärna kunna erbjuda lokala rätter

img_6466.jpg

 

Omar Soliman driver Sibylla i Alingsås. Stamkunderna utgör basen för hans verksamhet. Han är nöjd med Sibylla, men efterlyser möjligheten att utöver den ordinarie menyn, också kunna erbjuda några egenkomponerade rätter med lokal förankring som han kan vara ensam om. Något som han menar skulle locka fler kunder och öka omsättningen. 

Omar säger att han vill satsa på lokalbefolkningen. Det bor cirka 57 000 personer i närområdet och de är viktiga. Han gör reklam, men menar att många av hans kunder är just stammisar och de beställer ofta samma mat varje gång. 

Han tror att Sibylla skulle vinna på att möjliggöra för lite lokal variation på menyerna beroende på vilken stad man befinner sig i. 

- Många av mina kunder efterfrågar någon specialitet på menyn som bara ska finnas just här. Alingsås till exempel är en fiskstad så kanske jag kan erbjuda en suverän Fish and Chips. Då kan jag bli känd för det och sticka ut lite bland andra.

Omar säger att han tycker att Sibylla generellt har bättre kött än många andra kedjor vad gäller både hamburgare och korv. Kvaliteten är bra. Det bidrar också till kvaliteten att han förbereder och skär upp sina grönsaker själv - det är alltid fräscht och färskt. Och det är viktigt hur man steker hamburgarna och korven för att det ska bli så bra och gott som möjligt understryker han. 

 

img_6468.jpg

 

Det blir långa dagar. Omar jobbar ensam sju dagar i veckan, men har en timanställd som hjälper till ibland. Han säger att han inte riktigt nått den omsättning ännu som han skulle behöva för att ha råd med en anställd. 

Vad skulle du vilja göra för att öka omsättningen? 

- Jag upprepar att alla Sibylla borde få ha en, eller ett par, egna specialiteter utöver den ordinarie Sibylla-menyn. Jag skulle vilja utveckla någon eller några rätter själv som kan ha en lokal förankring. 

- Det finns många bra grillar och gatukök här omkring. Varför ska kunden komma just till mig? Jag måste kunna erbjuda något extra. Självklart ska man använda Sibyllas råvaror för de är bra, men man vill inte att kunderna ska tycka det blir tråkigt med samma meny på varje ställe. 

Han tror också att det finns potential för att göra ännu mer med verksamheten, och han är villig att lägga ännu fler timmar i så fall. Kanske erbjuda frukost eller en utökad lunchmeny… eller att ha några rätter som byts ut veckovis. 

- Det finns utvecklingsmöjligheter. Vi måste synas mer utåt, visa vad vi har. Jag tror definitivt att det skulle funka bra med ett större utbud så att fler av kundernas behov täcks in.

- Tunnbrödsrullarna är populära, och kunderna frågar efter fler sorters korvar att välja på. Jag köper gärna råvarorna från Sibylla för kvaliteten är bra. Baserat på det så vill jag kunna skapa egna rätter efter kundernas önskemål. När man jobbar med mat måste man också ha kärlek för den, då blir det extra bra, avslutar han.

Text: Ann Hedlund

Intervju och foto: Maria Mannebratt