Skip to main content

Sangar bytte bransch - något han inte ångrat

img_6564.jpg

 

Sangar Said har drivit Sibylla på Möllevångstorget i Malmö sedan 2019. Från att tidigare ha jobbat på Arbetsförmedlingen i åtta år, så bytte han bransch helt och hållet. Något som han inte ångrat även om det ibland är tufft att driva eget. 

Det var en konstig känsla i början. Jag kom från en annan värld med kontorsarbete, och så efter åtta år hamnade jag här. Men jag har gått flera ledarskapsutbildningar och där har jag fått lära mig en hel del om hur man driver ett företag och tar hand om personal så det har gått bra, säger Sangar.

Menyn har inte ändrats nämnvärt sedan han tog över. De har ändrat lite på sina hamburgare, men grunden är den samma. Och öppettiderna är oerhört generösa.  Tidigare var det öppet dygnet runt, då fanns det färre restauranger här i området. Men i takt med att det ändrats över tid, så har Sangar justerat ner tiderna. Dock är det ändå öppet mellan 11-03 på vardagar och 11-05 på helgerna.

Det är mycket att göra på luncherna, men hur är det på nätterna?

- Det är lite olika, det går upp och ner beroende på vad som händer här på Möllevångstorget, till exempel om det är MFF-match. Nu för tiden är det lugnare på torget än tidigare. Förr var det mer kulturfestivaler eller demonstrationer, men det har inte varit så mycket sånt nu efter covid och det märker vi av. 

- Vi har mycket att göra runt lunch, sen lugnar det sig en stund. Vid 17 börjar det igen med mer folk, och sedan igen mellan 11-02 när barerna stänger. Helgerna är det ganska jämt flöde mellan 11-04, då är det ju mer folk ute. 

 

img_6561.jpg

Sangar har inga planer på att byta bransch igen.

 

Sangar berättar att under covid så stängde de klockan 20 och hade endast öppet i luckan. Då blev det en tydlig ökning av ”hämtmat” och det har delvis hållit i sig.

- Vi har lite lägre priser här i Malmö än övriga landet, om jag jämför med helheten. Vi har lunchmeny för 75, 95 och 120 kronor och folk väljer oftast det som är billigt. Förut tänkte man mer att varför är det billigt, men det är inte riktigt så längre. 

Hur menar du då?

- När det är för billigt så tänker jag alltid ”varför” och ”vad är fel”. Jag har ju i och för sig koll på inköpspriser och sånt. Många slirar nog med personalkostnaderna tror jag. För oss som kör by the book är det tufft. Det går inte att sälja hur billigt som helst och ändå få det att gå ihop. 

Sangar säger att de är stolta och glada för sin verksamhet, och att de kör by the book är något de skyter om. Idag är de åtta anställda som jobbar i två skift per dag. Om Sangar är här själv på dagen så jobbar han ensam, annars är de alltid två-tre personer på plats. De är inte oroade för säkerheten, det är lugnt här i området.

- Vi är det enda Sibylla här i Malmö idag. Vi vill vara kvar och ha en levande verksamhet här. Jag kämpar på och har inga planer på att byta kedja eller bransch. Vi vill fortsätta och är nöjda med verksamheten i stort. 

Det har funnits en Sibylla på denna plats under lång tid, men Sangar vet inte exakt hur länge. Gatuköket lyser upp torget där det ligger och kommer med all säkerhet finnas kvar för lång tid framåt. 

Text: Ann Hedlund

Intervju och foto: Maria Mannebratt