Skip to main content

Smeg är ny medlem i CSS Networking Program

sph525s_9_1.jpg

 

Vi hälsar ytterligare en medlem välkommen. Det familjeägda företaget har sedan 1948 designat innovativa köksprodukter och vitvaror. På huvudkontoret i staden Guastalla har tre generationer kombinerat teknisk innovation med en passion för både italiensk mat och design. 

Svenskarnas kärlek till Italien och det italienska köket är stark, särskilt när det gäller delikatesser från provinsen Emilia-Romagna. Regionen har också format Smeg som har fört sitt arv av innovation, design och funktion vidare in i dagens och framtidens kök.

För Smeg är det italienska arvet centralt i alla företagets delar och i hård konkurrens är Emilia-Romagna Italiens största gastronomiska region. Här finns ett fyrtiotal traditionella produkter – däribland Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma och balsamvinäger från Modena – skyddade av certifieringar som verifierar deras ursprung och äkthet. 

Nästan längst norrut i regionen, i den lilla staden Guastalla, ligger Smegs huvudkontor och i närheten sker också tillverkningen av de flesta produkterna. Den interna designstudion är lika självklar som satsningen på att ständigt bedriva forskning om estetik och stil. 

 

spg525sl_5_1.jpg

 

Idag är det tredje generationen Bertazzoni som driver Smeg, där namnet vittnar om företagets ursprung: ”Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla” som fritt översatt betyder ”Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla.” 

Smeg har idag dotterbolag runt om i världen och Smeg Nordic har sitt nordiska huvudkontor samt ett lokalt lager i Malmö. Produkterna inom Professional- och Instrumentsegmenten finns numera i både restaurang- och conveniencebranschen runt om i Norden. Framöver kommer vi att berätta mer om Smegs produkter och lösningar här i Convenience Stores News. 

Text: Ann Hedlund

Foto: Smeg