Skip to main content

FFCR Malmö bjöd på två dagar fyllda av inspiration och affärer

skarmavbild_2025-10-07_kl._14.17.36.png

Glass och glada miner hos SiaGlass. 

 

FFCR Malmö är slut över för denna gång. Nu kan vi blicka tillbaka på två fullspäckade dagar fyllda av trender, inspiration och affärsmöjligheter. Mässan växer varje år och denna gång var mässgolvet fullt med ett större besökarantal på 3200 unika besökare och närmare 150 utställare. 

Engagemanget från både utställare och besökare var starkt, redan på plats valde hälften av utställarna att återboka sig till Malmö 2027. Ett tydligt kvitto på mässans betydelse för branschens utveckling.

–  Tack till alla utställare, partners och besökare som gjorde mässan i Malmö till två härliga dagar. Det betyder mycket att vi skapat en plats där branschen tillsammans kan mötas för att göra affärer, bygga relationer och inspirera varandra till fortsatt utveckling, säger Victoria Widell Ahlberg, projektledare FFCR.

Årets scenprogram bjöd på fler talare och fler historier än någonsin. Sandra Mastio var tillbaka som moderator och ledde samtalen kring framgångssagor i branschen. Besökarna flockades kring det stora svarta bordet där profiler som Lisa Lemke, ”falafelkungen” Sadoo Iskandarani, Årets konditor Hilma Strömberg och den prisbelönte kocken Alexander Sjögren, delade med sig av sina erfarenheter och inspirerande resor.

 

skarmavbild_2025-10-07_kl._14.13.54.png

Street food.


Nyheten för i år var att Vingruppen fanns på plats och skapade ett helt nytt område på mässgolvet. Här fick besökarna möjlighet att prova olika viner, hämta inspiration och fördjupa sina kunskaper – något som snabbt blev ett av de mest välbesökta inslagen. En annan höjdpunkt var tävlingen Beredskapskocken, arrangerad i samarbete med Svenska Kockars Förening. Tävlingen blev ett omtyckt segment och uppskattades både av deltagare och publik som fick följa kampen i köket på nära håll.

 

img_7105.jpg

Bakverk.

 

Pizza Champion Cup firade 10-årsjubileum och bjöd på en stor show utöver det vanliga. Stämningen var på topp när området samlade Nordens och Europas bästa pizzakockar för att tävla i kategorier som SM för svenska kockar, Nordic Best Gourmet Pizza och Margherita. 

Nästa gång FFCR arrangeras i Malmö är den 22–23 september 2027. Men för den som inte vill vänta två år till nästa gång så kommer FFCR hålla till i Stockholm den 28–29 januari 2026 och i Helsingfors den 21–22 januari 2026, samt i Göteborg den 15–16 september (denna gång på Svenska Mässan!).

Källa: Easyfairs

Foto: Maria Mannebratt

 

img_7104.jpg

img_7102.jpg