Skip to main content

Stationschefen som älskar sitt jobb

img_7195.jpg

 

Emilia Ögren är stationschef på Circle K i Flädie och hon älskar sitt jobb. Med energi, noggrannhet och ett genuint engagemang har hon och hennes team skapat en station som sticker ut. De belönades också med priset Årets Konfektyr på höstens Conveniencegala, något Emilia givetvis är stolt och glad över. 

- Jag vill verkligen rikta ett stort tack till Convenience Stores Sweden för att ni lyfter oss i branschen. Det betyder mycket, säger hon.

Flädie ligger i Lomma kommun i Skåne. När vi är på besök på ortens Circle K-station så råder det full aktivitet. Frallor bakas, kaffemaskinerna surrar och hyllorna är välfyllda. Bakom det välorganiserade tempot finns stationschefen Emilia Ögren.

- Jag älskar mitt jobb. Det händer saker hela tiden, man lär sig något nytt varje dag. Det är full fart och många bollar i luften. Precis det jag trivs med, säger hon och ler. 

Sedan maj 2024 leder hon stationen i Flädie, en modern anläggning som öppnade 2019. Här arbetar 18 personer, varav fyra heltid. Stationen har öppet dygnet runt och servar allt från långtradarchaufförer till turister på väg genom Skåne. På nätterna är det inte så mycket kunder, men personalen har fullt upp ändå. De städar, bakar, förbereder frallor och baguetter så att allt är redo inför morgonen.

 

img_7201.jpg

Flädie är en av få stationer som serverar mat från Pizza Hut.

 

Stationen erbjuder också något som är ganska ovanligt, nämligen duschmöjlighet för chaufförer som övernattar på parkeringen. De har fem lastbilsplatser och många som parkerar över natten kommer in och duschar. Det är en uppskattad service. De tar betalt för parkeringen, och då ingår duschen.

Sedan öppningen har Flädie-stationen förändrats en del, inte till ytan men i utbudet. Bland annat har matkonceptet utvecklats. Tidigare testades lite olika rätter på stationerna, men nu är de mer samordnade. Däremot är de en av få stationer som har Pizza Hut.

- Det är jättekul även om det är mycket jobb, för pizzan kräver noggrann planering. Vi gör vår egen tomatsås, och degen förbereds redan dagen innan. Det är väldigt noga att det är exakt mängd ost, skinka, ananas. Det är viktigt att en Pizza Hut-pizza smakar likadant hos oss som på deras egna restauranger, förklarar Emilia.

Hygien och kvalitet är centrala delar i arbetet. Allt som öppnas får en etikett med datum för när det ska kasseras, och så finns det temperatursensorer i alla kylar som mäter var 30:e minut. Blir det någon avvikelse får de ett larm. Svinnet är förhållandevis lågt, mycket tack vare planering och samarbetet med Too Good To Go.

 

img_7193.jpg

Emilia Ögren älskar sitt jobb.

 

När stationen i Flädie utsågs till Årets Konfektyr på höstens Conveniencegala var glädjen stor.


- Jag älskar butiken. När man kommer in här ska man vilja handla. Inte för att man måste, utan för att det ska vara inspirerande. Det ska vara maxat, fullt och snyggt. Aldrig kännas utplockat, säger Emilia.

Hon lyfter sitt team som den största framgångsfaktorn.


– Jag har fantastiska medarbetare. De älskar butiken lika mycket som jag och är med och bygger, testar och kommer med idéer. Till exempel vårt drickatorg, det var mina kollegor Josefin och Linda som skapade det.

 

img_7198.jpg

Kollegorna Josefin och Linda ligger bakom skapandet av ett drickatorg. 

 

Hos Circle K i Flädie märks årstider och högtider och just nu planeras skyltningen inför fars dag.

– Vi pratade om vad man själv hade velat ge till sin pappa. Det blir chokladaskar, kanske en ”pappa tvättar bilen”-påse och lite annat sånt, säger Emilia.

Och snart väntar julen. Då blir det chokladaskar, ljus och granar. Det ska kännas mysigt, välkomnande och hemtrevligt.

Avslutningsvis vill Emilia skicka med ett tack.


– Jag vill verkligen rikta ett stort tack till Convenience Stores Sweden för att ni lyfter oss i branschen. Det betyder mycket. Att få ta emot priset och se stoltheten i teamet. Det var fantastiskt. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Motiveringen för Årets Konfektyr löd: I en imponerande och rymlig station ges konfektyren en tydlig och framträdande plats. Hyllorna är välfyllda och sortimentet exponeras på ett sätt som gör det både synligt och attraktivt för kunderna. En engagerad och drivande stationschef har skapat en konfektyrbutik som bidrar till en stärka utvecklingen inom kategorin. Här säljs otroligt mycket lösgodis och det finns till och med ett konfektyrerbjudande till kaffet.

Text: Ann Hedlund

Intervju och foto: Maria Mannebratt

 

convinience_250904_0538.jpg

Foto: Lånat från Conveniencegalan